TAXONOMIA ŞI TIPOLOGIA PRINCIPIILOR EDUCAŢIEI CENTRATE PE ELEV - USM ADMIN (Moldova State University, 2016)
În articol unei analize detaliate sunt supuse diferite clasificări şi tipologii ale principiilor educaţiei centrate pe elev. Principiile analizate au la bază diferite abordări: filosofice, antropologice, psihologice, pedagogice. Accentul se pune pe modalităţile de aplicare a acestor principii în diferite contexte şi condiţii. Cuvinte-cheie: taxonomia principiilor, tipologia principiilor, educaţie centrată pe elev, individualizare, diferenţiere, reflexivitate, metaprincipiu.