شناسایی ابعاد و مؤلفه های کاربرد درس پژوهی درس ریاضی در مدارس ابتدایی عادی استان مازندران به منظور ارائه یک مدل مفهومی - امیر پوراحمدعلی; علی اکبر شیخی فینی; حسین زینلی پور; صمد ایزدی (Shahid Chamran University of Ahvaz, 2019)
این پژوهش با هدف شناسایی ابعاد و مؤلفه‌های کاربرد درس پژوهی درس ریاضی در مدارس ابتدایی استان مازندران به‌منظور ارائه مدل مفهومی انجام شده است. روش مورد استفاده در این پژوهش، روشی آمیخته اکتشافی متوالی بوده است. جامعه تحقیق شامل صاحب‌نظران حوزه درس پژوهی، کلیه معلمان ریاضی و مدیران مدارس ابتدایی استان مازندران به تعداد 10700 نفر بوده است. روش نمونه‌گیری در بخش کیفی، روش موارد مطلوب شامل 16 نفر و در بخش کمی تصادفی ساده شامل 370 نفر بود. ابزار جمع‌آوری داده‌ها مصاحبه‌های عمیق و اکتشافی و پرسشنامه محقق ساخته (85 سؤالی) استخراج شده از مصاحبه‌ها بوده است. روش تجزیه‌وتحلیل داده‌ها در مرحله کیفی روش برخاسته از داده‌ها و در مرحله کمی تحلیل عاملی اکتشافی، تأییدی و آزمون فریدمن می‌باشد. یافته‌ها نشان داد که ابعاد درس پژوهی، شامل جنبه انسانی، جنبه ساختاری، جنبه فرهنگی، جنبه مدیریتی و جنبه پداگوژیکی است. همچنین نتایج آزمون فریدمن نشان داد که از نظر پاسخگویان حاضر در این تحقیق اولویت اول مربوط به جنبه پداگوژیکی، اولویت دوم مربوط به جنبه فرهنگی، اولویت سوم مربوط به جنبه ساختاری، اولویت چهارم مربوط به جنبه انسانی و اولویت پنجم مربوط به جنبه مدیریتی است.