THE PRIMARY LANGUAGE TEACHING IN ASPECT OF EDUCATIONAL RESEARCH - USM ADMIN (Moldova State University, 2014)
ÎNVĂŢAREA LIMBII STRĂINE PRIN INSTRUIREA INVESTIGAŢIONALĂ Este abordată problema privind învăţarea limbii străine prin instruirea investigaţională, aceasta fiind inclusă în tematica secolului cunoştinţelor. Se susţine că cercetarea pedagogică corespunde conţinutal şi tehnologic procesului de predare-învăţare bazat pe competenţe şi se arată diferenţa dintre cercetarea pedagogică şi cea din alte sfere ale ştiinţei. Elementele de învăţare şi cercetare sunt prezentate la diferite etape ale lecţiei. Valoarea cercetării rezidă în crearea unor condiţii menite să asigure unitatea activităţii didactice şi formarea caracterului integru al elevului. Cuvinte-cheie: cercetare pedagogică, comportament explorator, activitate de cercetare, gândire, creativitate, integritate.