Amelogenezis imperfekta hastasının oral rehabilitasyonu: Olgu sunumu - Elif Sadık; Ersan Çelik; Ceren Gökmenoğlu; Elif Bahar Çakıcı (Selçuk University, 2016)
Amelogenezis imperfekta (Aİ) süt ve daimi dentisyonu etkileyen herediter bir mine gelişim anomalisidir. Dişlerde mine hipoplazisi, hipomaturasyonu veya hipokalsifikasyonu ile karakterize olan bu anomalinin tedavisinde estetik ve fonksiyonun kazandırılması ile birlikte psikolojik olarak da olumlu sonuçlarla hasta memnuniyetinin sağlanması amaçlanmaktadır. Bu olgu raporunda; kliniğimize başvuran hipomature tip Aİ'li genç erkek hastanın oral rehabilitasyonu sunulmaktadır.