Mandibular Gömülü Süt Azı Dişi: Vaka Raporu - Sinan Bulut; Tuğçenur Uzun; Orçun Toptaş (Cumhuriyet University, 2016)
Sürme yaşı tamamlandığı halde oklüzyonda yerini alamamış, kemik ve /veya yumuşak doku içerisinde kısmen ya da tamamen kalmış dişler gömülü dişler olarak adlandırılır. Çok çeşitli faktörlere bağlı olarak en sık gömülü kalan daimi dişler alt 3. büyük azı, üst kanin, üst 3. büyük azı, alt kaninler ve küçük azı dişlerdir. Süt dişlerinin gömülü kalması ise nadir görülen bir durumdur. Bu dişlerin teşhisi, klinik ve radyolojik incelemelerle yapılmaktadır. Gömülü kalan süt dişlerinin tedavisinde kullanılan yöntemlerle daimi dişlenmede oluşabilecek problemlerin ortadan kaldırılması amaçlanmaktadır. Sunulan vaka raporunda, mandibular süt birinci azı dişi gömük olan bir olgu bildirilmiştir.