DETRESA NEUROLOGICĂ (DN) A NOU-NĂSCUTULUI: CAUZE, CONSECINȚE CLINICE, EVOLUȚIE, PROGNOSTIC, TRATAMENT, PREVENȚIE - V. Popescu (Amaltea Medical Publishing House, 2008)
Viitorul neuro-psihic al unui prematur sau al unui nou-născut la termen poate fi compromis, uneori, în câteva minute sau câteva ore, din cauza unei suferințe neurologice care survine ante-, peri- sau postnatal.