PARTICULARITĂŢI ÎN GASTRITA MICOTICĂ LA COPIL - Ancuţa Ignat; Smaranda Diaconescu; Valeriu V. Lupu; Gabriela Păduraru; Ingrith Miron; Marin Burlea (Amaltea Medical Publishing House, 2014)
Gastritele micotice rămân un capitol deschis cercetării din cauza cazurilor puţine citate în literatură, a complicaţiilor şi prognosticului incomplet cunoscute, sursă a difi cultăţilor terapeutice. Autorii raportează cazul unui copil de sex masculin, în vârstă de 5 ani şi 4 luni, imunocompetent, la care endoscopia digestivă superioară a obiectivat o eso-gastro-duodenită cu Aspergillus.