ویژگی‌های روان‌سنجی پرسش نامة خودنظم‌دهی ورزشی - زاهده رحمانیان; سیدمحمدکاظم واعظ موسوی; مهدی سهرابی (Sport Sciences Research Institute, 2015)
برای بهرهبردن از فواید طولانی مدت ورزش به «خودنظم‌دهی» ورزشی نیاز است. پرسشنامة خودنظم‌دهی ورزشی دارای 16 سؤال است که میزان و مؤلفه‌های خودنظم‌دهی ورزشی را می‌سنجد. هدف از پژوهش ﺣﺎﺿﺮ تعیین ویژگی‌های روان‌سنجی پرسشنامة خودنظم‌دهی ورزشی در ورزشکاران جوان باشگاه‌های ورزشی استان فارس است. روش این پژوهش توصیفی از نوع زمینه‌یابی است که در آن تعداد 256 ورزشکار از  چهار باشگاه مردانه و سه باشگاه زنانه در استان فارس به روش نمونه‌گیری خوشه‌ای شرکت کردند. ﻧﺘﺎﯾﺞ ﺑﻪدﺳﺖ آﻣﺪه از روش ﺗﺤﻠﯿﻞ ﻋﺎﻣﻠﯽ به شیوة چرخشی، چهار ﻋﺎﻣل خودگردانی بیرونی، خودگردانی درون‌فکنی، انگیزة درونی، و خودگردانی شناخته‌شده را ﻧﺸﺎن داد، که در مردان 76/48 و در زنان 43/53 درصد از واریانس کل خودنظم‌دهی را تبیین می‌کرد. ﺿﺮاﯾﺐ ﭘﺎﯾﺎﯾﯽ ﻫﻤﺴﺎﻧﯽ دروﻧﯽ از طریق آﻟﻔﺎیﮐﺮوﻧﺒﺎخ برای 16 ﻣﺎده و چهار ﻋﺎﻣﻞ در کل پرسشنامه (بهترتیب در مردان و زنان 80/0 و 67/0) و نیز از طریق دونیمه‌سازی (بهترتیب در مردان و زنان 79/0 و 62/0) رﺿﺎﯾﺖﺑﺨﺶ ﺑﻮد. ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ، ضرایب روایی همگرای پرسشنامة خودنظم‌دهی ورزشی بین 44/0 تا 71/0 بود. بنابراین پرسشنامة خودنظم‌دهی ورزشی برای بهره‌گیری پژوهشگران بهمنظور ارزیابی خودتنظیمی ورزشکاران جوان شرایط لازم را داراست.