Динаміка показників загальної фізичної підготовленості юних футболістів на етапі базової підготовки - Сергій Григорович Собко; Сергій Миколайович Воропай; Наталія Григорівна Собко; Сергій Гаврилович Гавришко (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2015)
Необхідність урахування сенситивних періодів у навчанні й тренуванні юних футболістів зумовлює проведення безперервного контролю над станом їхніх кондиційних рухових якостей. Завданнями передбачено визначити загальнокомандний рівень фізичної підготовленості юних футболістів за показниками тестування; зробити їх груповий аналіз, прослідкувати динаміку зрушень у річному циклі тренувань. Розроблена 10-бальна шкала, за якою визначено загальнокомандний рівень фізичної підготовленості юних футболістів. Проаналізовано групові показники в абсолютному й відсотковому значеннях, динаміку їх зрушень. Розмаїття в динаміці коливань індивідуальних показників знайшло своє відображення в загальнокомандних результатах.