DIFICULTĂŢI DE DIAGNOSTIC ÎN HEPATOPATIA CRONICĂ SEVERĂ CU DEBUT PRECOCE. PREZENTARE DE CAZ - Sorin Ioan Iurian; Ron Wevers; Bogdan Mehedinţu (Amaltea Medical Publishing House, 2014)
Autorii subliniază difi cultăţile de diagnostic şi tratament la un caz cu hepatopatie severă idiopatică şi evoluţie cronică. Pacientul a fost internat în repetate rânduri pentru insufi cienţă hepatică severă şi sângerări gastrointestinale începând cu vârsta de sugar, odată cu introducerea alimentaţiei complementare. Datele anamnestice şi de explorare, ca şi răspunsul favorabil la dieta fără fructoză, au sugerat evoluţia unei intoleranţe ereditare la fructoză.