ОСОБЕННОСТИ ПРОЯВЛЕНИЯ ОПТИМИЗМА И ЖИЗНЕСТОЙКОСТИ У СТУДЕНТОВ - Стела ВЫРТОСУ; Владислав ГИНГУЛЯК (Moldova State University, 2017)
Представлены результаты изучения оптимизма как личностной диспозиции и атрибутивного стиля, а также жизнестойкости и таких ее компонентов, как вовлеченность, контроль и принятие риска у студентов. Являясь важными ресурсами личности, данные конструкты способствуют учебной, профессиональной и личностной эффективной деятельности, вовлеченности, а также вере в успех и свои силы. PARTICULARITĂŢI ALE MANIFESTĂRII OPTIMISMULUI ŞI VITALITĂŢII LA STUDENŢI În articol sunt prezentate rezultatele studierii optimismului ca dispoziţie a personalităţii şi a stilului de atribuire, dar şi a vitalităţii, a unor componente ale acesteia, precum implicarea, controlul şi asumarea riscului la studenţi. Fiind resurse importante ale personalităţii, constructele date contribuie la sporirea eficacităţii educaţionale, profesionale şi personale, la implicarea mai reuşită în activitate, dar şi la încrederea în succes şi în forţele proprii. CHARACTERISTICS OF OPTIMISM AND HARDINESS DEMONSTRATION AMONG STUDENTS This research presents the result of study on optimism as personal disposition and attributive style, as well as hardiness and its components such as commitment, control and challenge among students. As important resources of personality this constructs contribute to educational, professional and personal effectiveness, commitment to activity, self-confidence and faith in success.