Istoricul sindromului antifosfolipidic. - Sanda Buruiana (Academy of Sciences of Moldova, 2019)
Este prezentat reviul literaturii care include istoricul etapelor studierii patogeniei, manifestărilor clinice și evoluției metodelor de diagnostic ale sindromului antifosfolipidic. Aprecierea cronologiei progreselor în cunoștințele medicale oferă informații utile despre patogenia, evoluția clinică, diagnosticul și selectarea corectă a conduitei de tratament individualizat.