مقایسه اختلاف طول اندام تحتانی و استقامت عضله مربع کمری در زنان مبتلا به کمر درد مزمن و زنان سالم - Katayon Rezaei; Shohreh Taghizadeh (Vesnu Publications, 2014)
مقدمه: اختلاف طول اندام تحتانی و ضعف عضله مربع کمری می توانند از عوامل مرتبط با کمر درد محسوب شوند که در بسیاری از موارد در طی معاینات بالینی نادیده گرفته می شوند.هدف از این پژوهش مقایسه اختلاف طول اندام تحتانی و ضعف عضله مربع کمری در گروه زنان مبتلا به کمردرد مزمن و زنان سالم بوده است. مواد و روش ها: در يك مطالعه مورد- شاهد، چهل و نه زن بیمار مبتلا به کمردرد مزمن با چهل و نه زن سالم مقایسه شدند. برای بررسی اختلاف طول اندام تحتانی از دو روش اندازه گیری اختلاف طول ظاهری و طول حقیقی استفاده شد. برای محاسبه استقامت عضله مربع کمری از آزمون side bridge استفاده گردید. بررسی آماری توسط نرم افزار SPSS ویرایش 15 با استفاده از آزمون تی- تست انجام شد(05/0=P ). یافته ها: از نظر اختلاف طول اندام تحتانی در هر دو روش اختلاف معنی داری در دو گروه مشاهده نشد(828/0=p ) و(356/0=p). از نظر استقامت عضله مربع کمری اختلاف معنی داری بین دو گروه دیده شد. استقامت عضلات مربع کمری سمت راست و چپ بین دو گروه اختلاف معنی داری را نشان داد (به ترتیب 002/0=p و001/0=p). نتیجه گیری: در این تحقیق مشخص گردید که نمی توان رابطه ای بین اختلاف طول اندام تحتانی و کمردرد در نظر گرفت، كه ممكن است به دليل تطابق فرد با اختلاف طول اندام باشد. همچنین در بیماران مبتلا به کمردرد مزمن کاهش استقامت عضله مربع کمری دیده شدكه اين مسئله نشان دهنده نقش موثر اين عضله در ايجاد ثبات و حمايت از مهره هاي كمر مي باشد. هرچند که در این زمینه نیاز به مطالعات بیشتری است. کلید واژه ها: کمردرد مزمن، استقامت عضله مربع کمری، اختلاف طول اندام تحتانی