Сучасні оздоровчі технології в практиці фізичного виховання дошкільнят - Ігор Бичук (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
У статті висвітлено основні напрями фізичного виховання дошкільнят - освітній, виховний та оздоровчий, визначено завдання для їх реалізації, дидактичні принципи, засоби й форми фізичного виховання дошкільнят, спрямовані на формування та вдосконалення рухових навичок і вмінь, формування гармонійної ососбистості. Проаналізовано оздоровчі програми, які використовуються у фізичному вихованні дітей дошкільного віку й орієнтовані на формування самостійності, самоконтролю, уміння діяти в групі однолітків, піклуватися про своє здоров'я.