Формування творчих здібностей майбутніх учителів музики в позааудиторній діяльності - Stepan Saverucha (Khmelnytskyi Humanitarian-Pedagogical Academy, 2013)
В статті розкрито проблеми організації позааудиторної діяльності майбутніх учителів музики з метою формування їх творчих здібностей та роль цих процесів у становленні музиканта, вчителя музики. Визначено особливості їх використання у сучасній педагогічній науці. На дисертаційних досліджень розкрито різні шляхи формування педагога-музиканта. Особливу увагу приділено висвітленню концептуальних засад дослідження означеного процесу. Висвітлено творчі підходи щодо діяльності гуртків художньої самодіяльності та роль їх у формуванні творчих здібностей студентів.