SINDROM BLAND-WHITE-GARLAND CU EVOLUŢIE FATALĂ PRECOCE - Aniela Luminiţa Rugină; C. Iordache; Cristina Jităreanu; Doina Mihăilă (Amaltea Medical Publishing House, 2012)
Autorii prezintă cazul unui sugar în vârstă se 2 luni, care se internează pentru semne clinice de insufi cienţă cardiacă congestivă ce asociază hipotensiune arterială şi timp de recolorare prelungit, cu cardiomiopatie dilatativă la ecocardiografi a Doppler şi modifi cări ischemice pe EKG. În ciuda tratamentului medicamentos, evoluţia a fost nefavorabilă, iar examenul anatomopatologic confi rmă originea anormală a arterei coronare stângi (ACS) din artera pulmonară (AP), cardiomiopatia dilatativă a ventriculului stâng şi evidenţiază fi broelastoză şi necroză subendocardică secundare.