مقایسه استفاده از سوند بینی‌معده‌ای سردشده و معمولی در موفقیت لوله‌گذاری معده - سید رضا مظلوم; محمود مرحمتی; حجی محمد نوروزی; علیرضا قاسمی طوسی (Mashhad University of Medical Sciences, 2014)
مقدمه: موفقیت لوله‌گذاری معده، «جایگذاری درست سوند بینی‌معده‌ای با کمترین دفعات تلاش» تعریف می‌شود؛ که از مسایل مهم در لوله‌گذاری بینی‌معده‌ای است. با توجه به این که در مورد استفاده از سوندهای سرد شده برای لوله‌گذاری معده اختلاف نظر وجود دارد؛ نیاز به تحقیق در این زمینه ضروری به نظر می‌رسد. هدف: مقایسه استفاده از سوند بینی‌معده‌ای سرد شده و معمولی در موفقیت لوله‌گذاری معده. روش: در این مطالعه تجربی دوگروهی 65 بیماران مراجعه کننده به اورژانس مسمومین بیمارستان امام‌رضا(ع) مشهد در سال 1392 با تخصیص تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. لوله‌گذاری معده در گروه مداخله با سوندهای نگهداری شده در یخچال با دمای °C8-2 و در گروه کنترل با سوندهای نگهداری شده در اتاق با دمای °C28-22 طبق روش استاندارد انجام شد. دادهها با استفاده از آزمون مجذورکای‌ و تی‌مستقل توسط نرم‌افزار SPSS نسخه 5/11 تحلیل گردید. یافته‌ها: میانگین سنی شرکت‌کنندگان 8/9±5/28 سال و 6/65 درصد گروه کنترل مرد و 5/51 درصد از گروه مداخله زن بودند. 4/84 درصد از شرکت کنندگان در گروه کنترل و 100 درصد در گروه مداخله فقط با یک بار تلاش، سوند در معده جایگذاری شده است (01/0p