«КИЛИМКОВІ ЧИТАННЯ» У КОНТЕКСТІ ВИВЧЕННЯ ЛІТЕРАТУРНОЇ СПАДЩИНИ В.О. СУХОМЛИНСЬКОГО - А. Бречко; А. Костик; І. Ярова; М. Козир (Borys Grinchenko Kyiv Metropolitan University, 2018)
У статті висвітлено поняття «гуманна педагогіка», «килимкові читання»; зроблено спробу дослідити унікальність методики В.О. Сухомлинського на матеріалі його літературно-педаго- гічних творів; проаналізовано праці вітчизняних науковців з вивчення літературної спадщини Сухомлинського; розкрито напрями роботи студентів ІІ курсу спеціальності «Українська філо- логія» Інституту філології Київського університету імені Бориса Грінченка у проекті «Дитяча усмішка»; запропоновано огляд осучаснених казок видатного педагога; описано плани щодо роз- витку проекту.