تعهد، رفتار مربیگری، جو انگیزشی و نیازها در دختران ورزشکار - محمد جهانگیری; سهیلا شهبازی; اکرم قبادی (Sport Sciences Research Institute, 2015)
هدف از این پژوهش، بررسی رابطۀ تعهد ورزشی، رفتار حمایتی ـ استقلالی، جو انگیزشی و رضایت از نیازهای پایه در دختران نوجوان ورزشکار بود. جامعۀ آماری شامل دختران نوجوان ورزشکار کمتر از 15 سال بود که به‌طور منظم در رشته‌های ورزشی مختلف فعالیت می‌کردند. 373 نفر به‌عنوان گروه نمونه انتخاب شدند. نتایج نشان داد که ارتباط معنا‌داری بین جو تسلطمحور، با رفتارهای حمایتی ـ استقلالی و رضایت‌مندی از نیازهای پایه و نیز بین رفتارهای حمایتی ـ استقلالی با رضایت از نیازهای پایه وجود دارد. رفتارهای حمایتی ـ استقلالی، پیش‌بین مثبتی از جو انگیزشی و جو انگیزشی، پیش‌بین مثبتی از رضایت از نیاز پایه می‌باشد. همچنین، رضایت از نیازهای روان‌شناختی، پیش‌بین مثبتی از تعهد ورزشی است. نتایج، از مدل مفهومی کوتسورس و کونروی حمایت می‌کنند. مربیان باید رضایت از نیاز روان‌شناختی پایه را با استفاده از رفتارهای مربیگری حمایتی ـ استقلالی و جو تسلط‌محور تقویت کنند که به‌نوبۀ خود منجر به تداوم مشارکت ورزشی می‌شود.