بررسی بهبود پارامترهای اسپرم انسان بعد از آماده سازی به روش Swim up - زهرا بصیرت; سید غلامعلی جورسرایی (Mashhad University of Medical Sciences, 2008)
مقدمه: حدود10 الی15 درصد زوجها دارای مشکل ناباروری اند و برای آنهایی که به درمان دارویی پاسخ نمی دهند استفاده ازروشهای کمک باروری، اجتناب ناپذیر است. swim up یکی از روشهایی است که باعث بهبود کیفیت اسپرم میشود. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر swim up بر حرکت، غلظت و مورفولوژی اسپرم انجام پذیرفت. روش کار: این مطالعه تحلیلی- آزمایشگاهی، بر روی نمونههای طبیعی مایع منی 30 مرد مراجعه کننده به مرکز ناباروری فاطمه الزهراء (س) دانشگاه علوم پزشکی بابل کاندید لقاح خارج رحمی انجام شد. قبل و بعد از swim up اطلاعات لازم شامل تعداد، حرکت و مورفولوژی اسپرم ها ثبت گردید. اطلاعات توسط نرمافزار آماری SPSS نسخه 10 و آزمون تی تست زوج آنالیز شد. × 64/1) بطور معنیداری کمتر از قبل از 6 swim up نتایج: میانگین تعداد اسپرمها بعد از 10 ) swim up 10 ) 6 .((p