Досвід реалізації програм олімпійської освіти в зарубіжжі серед учнів молодшого шкільного віку - Станіслав Теодозійович Сапрун (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
У статті наведено характеристики закордонинх програм з олімпійської освіти для молодшого шкільного віку. Проаналізовано публікації, монографії та методичні розробки фахівців різних країн. Окреслено шляхи формування теоретичного й організаційного аспектів системи олімпійської освіти у високорозвинених країнах. Відповідно до вивченого досвіду іноземних науковців визначено ключові моменти розвитку олімпізму в Україні та засоби впровадження основ олімпійської освіти для учнів початкових класів.