Фізичний розвиток студентів під впливом фізичних навантажень залежно від типу автономної нервової системи - Олена Довгань; Лариса Юр'єва; Василь Трифонюк (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2017)
У статті дається порівняльна характеристика фізичного розвитку молодих здорових нетренованих жінок з переважанням нормотонічного, симпатотонічного, парасимпатотонічного типів автономної нервової системи. У людей з переважанням нормотонічного типу АНС збільшені показники силових якостей, у симпатотоніків − показники швидкісних якостей, парасимпатотоніки краще справляються із фізичними вправами на витривалість.