Erişkin bireylerde açık kapanış tedavisi - Özlem Nasibe Özkepir; Mehmet Askar; Ayşe Tuba Altuğ; Öncül Ayşegül Tüzüner (Ankara University, 2014)
Bu vaka raporunda iskeletsel sñnñf II hiperdiverjan, diğsel sñnñf 1 açñk kapanñğa sahip eriğkin bireyin zigomatik mini plaklar kullanñlarak tedavisi sunulmaktadñr. Kronolojik yağñ 17 yñl 7 ay olan bayan hasta diğsel Sñnñf I molar iliğkiye sahip olup, iskeletsel olarak maksilla normal konumda SNA:83° , mandibula geride SNB:74° iken dikyön boyutlarñ artmñğtñr GoGnSN:43° . Hastaya ankraj amaçlñ zigoma plaßñ uygulanarak 4 premolar çekimli sabit tedavi uygulanmñğtñr. Zigoma plaklarñyla maksiller molar diğler gömülmüğ, kanin diğler distalize edilip keser diğlerde retraksiyon saßlanmñğtñr. Tedavi sonunda, hastada sñnñf 1 kanin ve molar iliğki, iyi bir interdijitasyon saßlanmñğ, uygun overjet ve overbite elde edilmiğ, çaprağñklñk problemi çözülmüğtür. Hastanñn yumuğak doku profili deßerlendirildißinde yetersiz dudak kapanñğñnñn giderildißi ve daha olumlu bir profile sahip oldußu görülmektedir Sunulan vakada zigoma plaßñ kullanñlarak uygulanan tedavi sonucunda hastaya olumlu bir estetik, fonksiyon ve oklüzyon kazandñrñlmñğtñr.