Порівняльна характеристика фізичної підготовленості молодших підлітків основної школи - Світлана Миколаївна Грициляк; Юрій Юрійович Цюпак (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
У статті наведено порівняльну характеристику фізичної підготовленості молодших підлітків 10-11 років шкільного навчального закладу ЗОШ № 23 м. Луцька в кінці навчального року та на початку після літніх канікул. Дослідження показало, що рівень фізичної підготовленості молодших підлітків на початку навчального року знизився, порівняно з кінцем, що вказує на низьку рухову активність улітку. Як наслідок, причиною низької фізичної підготовленості є недостатня рухова активність у літній період. На нашу думку, активізувати рухову активність можливо за допомогою літніх таборів при школах засобами спортивних і рухливих ігор.