بررسی معیارهای انتخاب موضوع پایان‌نامه و استاد راهنما از دیدگاه دانشجویان پزشکی - حجت درخشان فر; علی شهرامی; حمید رضا حاتم آبادی; افشین امینی; عیسی شریفی (Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 2012)
شناخت دیدگاه دانشجویان پزشکی در مورد انتخاب موضوع پایان‌نامه و استاد راهنما می‌تواند برنامه‌ریزان آموزشی را در اصلاح و ارتقای سطح پژوهش در عرصه‌ی سلامت در کشور یاری دهد. هدف از انجام مطالعه‌ی حاضر بررسی معیارهای دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برای انتخاب موضوع پایان‌نامه و استاد راهنما می‌باشد. در این مطالعه‌ی توصیفی- تحلیلی، 123 نفر از دانشجویان پزشکی که بیشتر آن‌ها در دوره‌ی کارورزی قرار داشتند، مورد پرسش قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده‌ها پرسش‌نامه بود. داده‌ها با استفاده از آزمون کای اسکور ویا آزمون دقیق فیشر به وسیله‌ی نرم‌افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. 9/65 درصد از دانشجویان بدون علاقه به تهیه پایان‌نامه، خود را مجبور به انجام آن می‌دانستند. شایع‌ترین معیار انتخاب موضوع پایان‌نامه و استاد راهنما از طرف دانشجویان، به ترتیب "ساده بودن و زمان بر نبودن موضوع" و "همکاری استاد راهنما برای به فرجام رساندن پایان‌نامه" بود. علاقه به تهیه‌ی پایان‌نامه، زمان انتخاب موضوع پایان‌نامه توسط دانشجویان و انتخاب موضوع توسط خود دانشجو از عوامل تأثیرگذار بر معیارهای انتخابی دانشجویان بود. اکثریت دانشجویان پزشکی به دلایلی همچون عدم علاقه به تهیه پایان‌نامه و وجود دوره‌ی سربازی و طرح پزشکی و امتحان دستیاری، به دنبال هرچه سریع‌تر تمام کردن پایان‌نامه هستند. اقداماتی همچون حمایت‌های مالی و معنوی و ایجاد تغییرات اساسی در برنامه‌ی آموزشی، دوره‌ی سربازی، طرح پزشکی و امتحان پذیرش دستیار از جمله اقداماتی است که می‌تواند در بهبود دیدگاه دانشجویان و نیز افزایش کیفیت پایان‌نامه‌ها ثمربخش باشد.