بررسی حضور ژنوم ویروس HHV7 در ضایعات لیکن پلان دهانی به روش PCR - پریچهر غلیانی; نگار صرافان; لاله امینی; میلاد علیخانی (Mashhad University of Medical Sciences, 2016)
مقدمه:لیکن پلان دهانی (OLP)یک بیماری التهابی شایع با علت نامعلوم است که نقش ویروس ها در بروز آن مطرح است. ویروس HHV7، منحصر به فرد با شیوع جهانی ٩٠ درصدبوده و جزو خانواده هرپس ویریده و زیرخانواده بتاهرپس ویرینه به شمار می رود. بر طبق مطالعات قبلی این ویروس به شکل معنی داری در ضایعات لیکن پلان پوستی یافت شده است. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی ژنوم HHV7 در ضایعات لیکن پلان دهانی با روش PCRبود. مواد و روش ها: ٣٠ نمونه بلوک پارافینی از ضایعات لیکن پلان دهانی و ٣٠ نمونه از مخاط نرمال همان افراد از بیماران مراجعه کننده به بخش بیماری های دهان اصفهان گرفته شد. نمونه ها با روش PCR از لحاظ حضور ژنوم HHV7 مورد ارزیابی قرار گرفتند و داده ها بر اساس آزمون مک نیمار با سطح معنی داری  05/0P= آنالیز شدند. یافته ها: از ٣٠ نمونه بررسی شده دارای ضایعه لیکن پلان دهانی، 10 مورد از لحاظ وجود ژنوم HHV7 مثبت گزارش شدند. نمونه های گروه شاهد از لحاظ وجود ویروس، منفی گزارش شدند. نتیجه گیری: در این مطالعه ارتباط معنی داری بین عفونت به ویروس HHV7 و  OLPیافت شد. (002/0P=)