СОЦІОКУЛЬТУРНІ УМОВИ СТАНОВЛЕННЯ ТА РОЗВИТКУ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ В УКРАЇНІ НАПРИКІНЦІ ХІХ - ПОЧАТКУ ХХ СТ. - Iryna Uliukaieva (Vasyl Stefanyk Precarpathian National University, 2017)
Стаття присвячена розгляду соціокультурних умов становлення та развитку вітчизняної дошкільної освіти наприкінці Х1Х - початку ХХ ст. Розкриваються особливості цього процессу, наводиться фактологічний матеріал. Значна увага зверненана висвітлення ролі громадської ініціативи у розвитку теорії та практики дошкільної освіти у цей період, а також акцентується на її євроінтеграційному векторі. Ключові слова: дошкільна освіта, суспільне дошкільне виховання, дитячі садки, педагогічні товариства, школа нянь, Фребелівський педагогічний інститут.