بررسی تکرارپذیری روش سونوگرافی برای ارزیابی ضخامت عضله ذوزنقه فوقانی در بیماران مبتلا به نقاط ماشه ای نهفته عضله ذوزنقه فوقانی - افسانه سیف الهی; صدیقه سادات نعیمی; اصغررضا سلطانی; سید مجید حسینی; علیرضا اکبرزاده باغبان; گلناز صدریا (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2015)
مقدمه و اهداف عضله ذوزنقه ای  فوقانی به علت قرار گرفتن در معرض فشارهای دائمی و  میکروتروماها مستعدترین عضله در بدن و ناحیه گردن برای ایجاد و توسعه نقاط ماشهای می باشد. بنابراین بررسی ضخامت این عضله نیازمند ابزاری دقیق با تکرارپذیری بالاست .هدف از انجام این مطالعه, تعیین تکرارپذیری سونوگرافی در ارزیابی ضخامت عضله ذوزنقه ای فوقانی  در زنان دچار نقطه ماشه ای نهفته این عضله میباشد. مواد و روش ها مطالعه  حاضر روی پانزده زن مبتلا به  نقطه ماشه ای نهفته عضله ذوزنقه ای فوقانی انجام گرفت.ضخامت عضله ذوزنقه ای فوقانی  با استفاده از دستگاه سونوگرافی هوندا  2100 ساخت کشور ژاپن (7.5 مگاهرتز خطی )در وضعیت خوابیده به روی شکم در انتهای بازدم توسط دو آزمونگر به طور مجزا اندازه گیری شد .اندازه گیری ها دو بار در همان روز به فاصله زمانی دو ساعت تکرار شدند. از آزمون های ICC ، SEM و SDD جهت اندازه گیری میزان تکرار پذیری درون روز و تخمین خطاهای اندازه گیری استفاده شد. یافته ها یافته های حاصل برای مقادیر  SDDو ICC,SEM در اندازه گیری ضخامت عضله ذوزنقه ای فوقانی برای تکرارپذیری درون آزمونگر اول 38/1= SDD، 49/0=SEM، 95/0=ICC و برای درون آزمونگر دوم 55/1= SDD، 55/0=SEM، 95/0=ICC و بین آزمونگر ها 47/2= SDD، 89/0=SEM، 87/0=ICC بوده است. نتیجه گیری سونوگرافی به روشی که در این مطالعه مورد استفاده قرار گرفته است ,به عنوان یک روش تکرارپذیر با مقادیر SEMوSDD کوچک در اندازه گیری های ضخامت این  عضله به ویژه در مطالعات دنباله دار و مداخله ای توصیه می گردد.