تمرین حافظۀ کاری، توجه و ظرفیت حافظۀ کاری کاراته‌کاران را افزایش می‌دهد - بهنام ملکی; سید محمد کاظم واعظ موسوی; عبدالله قاسمی (Sport Sciences Research Institute, 2016)
هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر تمرین حافظۀ کاری بر توجه و ظرفیت حافظۀ کاری کاراته‌کاران بود. از بین کاراته‌کاران ماهر استان البرز 24 نفر از طریق نمونه‌گیری در دسترس انتخاب و به‌صورت تصادفی در دو گروه کنترل و آزمایش قرار گرفتند و پیش‌آزمون توجه و ظرفیت حافظۀ کاری را انجام دادند. سپس شرکت‌کنندگان گروه آزمایش به مدت 25 جلسه تمرین‌های حافظۀ ‌کاری را انجام دادند و در پایان، هر دو گروه در پس‌آزمون توجه و ظرفیت حافظۀ کاری شرکت کردند. ابزار جمع‌آوری اطلاعات، آزمون حافظۀ‌ کاری عددی و فضایی، آزمون مهارت توجه بر اساس جدول سیاه و قرمز، و نرم افزار تمرین حافظۀ‌ کاری بود. تحلیل‌ کوواریانس ‌چند متغیره نشان داد تمرین‌ حافظۀ ‌کاری سبب افزایش ظرفیت حافظۀ ‌کاری و توجه کاراته‌کاران گروه آزمایش شده است. بطورکلی بالا بودن ظرفیت حافظۀ کاری  بر متغیرهای روان‌شناختی درگیر با عملکرد اثر مثبت گذارده و در نهایت آن را بهبود می دهد. لذا تمرین‌های حافظۀ کاری برای افزایش پاسخ‌های مناسب کاراته‌کاران در موقعیت‌های پر فشار مفید است.