FORMAREA COMPETENŢELOR PROFESIONALE ÎN CONTEXTUL ACTUAL AL ÎNVĂŢĂMÂNTULUI SUPERIOR DE CULTURĂ FIZICĂ - USM ADMIN (Moldova State University, 2017)
În condiţiile integrării sistemului universitar din Republica Moldova în Spaţiul European al Învăţământului Superior, una dintre priorităţile învăţământului superior de cultură fizică este ajustarea finalităţilor acestui sistem la cerinţele pieţei moderne de muncă la nivel naţional, precum şi la cele înaintate de piaţa europeană. Astfel, curriculumul universitar nece- sită continuu unele perfectări în ceea ce priveşte structura şi conţinutul disciplinelor de studiu în vederea formării optimale şi eficiente a competenţelor indispensabile specialiştilor în domeniu pentru ocuparea posturilor conform standardelor ocupaţionale europene şi în acord cu cadrul naţional al calificărilor. Cuvinte-cheie: Spaţiul European al Învăţământului Superior, competenţe-cheie, competenţe profesionale, curriculum universitar, piaţa muncii.