روایت نگاری فلسفه تربیتی شخصی معلمان با نظر به روایت آنان در خصوص چرایی تربیت و چگونگی مواجه با متربیان - رضوان محمدی; سوسن کشاورز; رمضان برخورداری (Shahid Chamran University of Ahvaz, 2023)
هدف از انجام این پژوهش روایت نگاری فلسفه تربیتی شخصی معلمان شهرستان کنگان بود. این پژوهش از نوع کیفی است که به روش روایت پژوهی انجام شد. جامعه پژوهش کلیه معلمان مقطع ابتدایی شهرستان کنگان بودند که در سال تحصیلی 1401-1400 مشغول به کار بودند. از این جامعه پژوهش، با روش نمونه‌گیری هدفمند و تا اشباع نظری داده‌ها با 15 نفر از این معلمان مصاحبه نیمه ساختاریافته صورت گرفت. سپس داده‌ها با روش تحلیل مضمون و با کمک نرم‌افزار MAXQDA تحلیل شد و به ترتیب مضامین پایه، سازمان‌دهنده و فراگیر استخراج شد. برای پایایی داده‌ها از روش توافق بین کدگذاران و برای روایی یافته‌ها از روش بازنگری توسط متخصصان استفاده شد. تحلیل یافته‌ها 10 مضمون سازمان دهنده و 21 مضمون پایه را نشان داد. مهم ترین یافته‌های تحقیق عبارت بودند از :  توجه به مولفه های اخلاق‌مداری ، خودکارآمدی ، ارزش مداری و ایجاد مدرسه پویا برای حرفه معلمی، درنظرگرفتن نقش تربیتی(هدایت گری  و الگو و اسوه بودن) در کنار تقش آموزشی(تدریس و آموزش) برای معلمان، پی جویی زندگی شاد و آگاهانه به عنوان نتایج تربیت، توجه به نقاط قوت(بیرونی و درونی) و ضعف های (شناختی، اجتماعی و روان‌شناختی) شاگردان در تربیت و ایجاد محرک‌های شغلی سازمان محور و شاگرد محور برای معلمان.