STIGMATIZAREA PERSOANELOR CU DEPRESIE - Andrei ESANU; Jana CHIHAI (Moldova State University, 2018)
Depresia este una dintre cele mai importante provocări pentru sănătatea publică. Peste 350 de milioane de oameni din lume suferă de depresie. Stigmatizarea față de persoanele cu depresie reprezintă o barieră importantă în adresarea la un specialist în sănătate și respectarea tratamentului. Mai mult de 50% din persoanele cu depresie nu au vizitat niciodată un specialist în domeniul sănătății mintale pentru a primi ajutor profesional. STIGMA TOWARDS PEOPLE WITH DEPRESSION Depression is one of the most significant public health challenges. More than 350 million people in the world suffer from depression. Stigma towards people with depression represent an important barrier in health seeking and compliance to the treatment. More than 50% of people with depression never visited a mental health specialist for receiving professional help.