مقایسه حرکات عملکردی در دانشجویان دختر مبتلا به اسکولیوز خفیف و متوسط - ناهید علافان; رضا رجبی; شهناز شهربانیان; هومن مینونژاد (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2019)
مقدمه و اهداف اسکولیوز یکی از ناهنجاریهای پیچیده و متداول ستون فقرات است که سیستم حرکتی انسان را تحت تاثیر قرار میدهد. هدف از پژوهش حاضر توصیف و مقایسه حرکات عملکردی در دانشجویان دختر مبتلا به اسکولیوز خفیف و متوسط بود. مواد و روش ها در پژوهش حاضر، 45 دختر مبتلا به اسکولیوز با یک انحنا در ستون فقرات سینهای انتخاب شدند. زاویه انحنا و حرکات عملکردی به ترتیب با فتوگرافی و آزمون غربالگری حرکات عملکری ارزیابی شدند، سپس آزمودنیها بر اساس شدت انحنا به دو گروه تقسیم شدند؛ اسکولیوز خفیف: 22 دختر با انحنای 24/3±05/16 درجه و اسکولیوز متوسط: 23 دختر با انحنای 79/5±91/28 درجه. دادهها از طریق نرم‌افزار SPSS نسخۀ 20 و با آزمونهای یومن-وینتی و کایدو در سطع معناداری 05/0P≤ تجزیه و تحلیل شد. یافته ها امتیاز آزمون غربالگری حرکات عملکری در گروه خفیف 24/2±14 و در گروه متوسط 2±26/13 بود. نتایج آزمون یومن-وینتی نشان داد این امتیازات بین دو گروه تفاوت معناداری ندارد (184/0=, P142=U). نتایج آزمون کایدو نیز نشان داد نحوه توزیع امتیازات صفر تا سه بین دو گروه برای هیچ یک از حرکات تفاوت معناداری ندارد (05/0<P). نتیجه گیری بر اساس نتایج، امتیاز FMS در گروه مبتلا به اسکولیوز متوسط کمتر از اسکولیوز خفیف بود، اما این تفاوت از نظر آماری معنادار نبود.