CONTINUITATEA DINTRE MILENII - USM ADMIN (Moldova State University, 2017)
Recentul eveniment al primirii celui dintâi universitar din Republica Moldova în Galeria Internaţională a Educaţiei Continue şi a Adulţilor - International Adult and Continuing Education Halle of Fame, Oklahoma University, USA - constituie un prilej de evocare a rolului personalităţilor domeniului. Apelăm la exemplul oferit de pedagogul George Văideanu, subliniind importanţa operei sale în garantarea unităţii şi continuităţii în educaţie. Ne folosim de ideile grupate în Educaţia la frontiera dintre milenii (1988), dar şi de experienţa sa deosebită ca funcţionar superior UNESCO în perioada 1973-1980. Dorim să arătăm că relevanţa şi coerenţa educaţiei pot fi garantate de continuitatea acesteia, aşezată pe temeiul puternic al educaţiei iniţiale, pe tactul şi personalitatea profesorului bine pregătit, pe autoritatea educatorului susţinută de sistemul naţional de învăţământ. Articolul ne permite o prezentare a ideilor prin conexiuni cu acelea ale altor autori europeni şi internaţionali. Cuvinte-cheie: relevanţa şi coerenţa educaţiei, educaţie continuă, educaţie iniţială, triunghiul educaţiei.