اثر کنزیوتیپینگ آبداکتوری و چرخش دهندگی خارجی ران بر روی طیف فرکانس نیروی عکس‌العمل زمین طی دویدن - امیرعلی جعفرنژادگرو; الهام سرخه; میلاد علی پور ساری نصیرلو (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2019)
مقدمه و اهداف نواربندی روش معمولی است که ورزشکاران برای بهبود درد استفاده میکنند. هدف مطالعه حاضر ارزیابی اثر آنی نواربندی عضلات چرخشدهنده خارجی و آبداکتور ران بر محتوای فرکانسی مؤلفههای نیروی عکسالعمل زمین در طی فاز اتکای دویدن بود. مواد و روش ها 24 مرد سالم (سن: 5/2±6/24 سال) داوطلب شرکت در مطالعه شدند. دادههای نیروی عکسالعمل زمین به وسیله دستگاه صفحهنیرو کیستلر (نرخ نمونهبرداری: 1000 هرتز) قبل و بعد از نواربندی عضلات آبداکتوری و چرخشدهندگی خارجی ران اندازهگیری شد. آزمونt  زوجی جهت تحلیل آماری مورد استفاده قرار گرفت. یافته ها در مقایسه با شرایط بدون نواربندی، نواربندی ران به طور معناداری سبب افزایش محتوای فرکانسی با توان 5/99 درصد (034/0=p) و تعداد هارمونیهای ضروری (007/0=p) در راستای عمودی طی فاز اتکای دویدن شد. اعمال نواربندی محتوای فرکانسی را در دو راستای قدامی-خلفی و داخلی-خارجی تغییر نداد (05/0p>). نتیجه گیری نواربندی چرخشی و آبداکتوری ران سبب افزایش طیف فرکانس در راستای عمودی شده که یک ریسکفاکتور افزایش احتمال آسیب طی دویدن است. با این وجود، مطالعات بیشتر در این زمینه توصیه میشود.