بررسی دانش، نگرش و پذیرش اعضای هیات علمی دانشکده‌های پرستاری شمال غرب ایران در زمینه عملکرد مبتنی بر شواهد در سال 1398 - ابراهیم اظهری; نصیب بابایی; نسرین مهرنوش; مهسا منافی (Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 2021)
استفاده از اساتیدی که دانش کافی و نگرش مثبت نسبت به مراقبت مبتنی بر شواهد دارند در محیط بالین ضروری به نظر می‌رسد. لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان دانش، نگرش و پذیرش اعضای هیئت‌علمی دانشکده‌های پرستاری شمال غرب ایران در زمینه عملکرد مبتنی بر شواهد صورت گرفت. در مطالعه توصیفی-تحلیلی حاضر که به روش سرشماری انجام شد، پرسشنامه به 120 نفر از اعضای هیئت‌علمی از طریق ایمیل ارسال شد که پاسخنامه 84 نفر پس از تکمیل دریافت گردید . ابزار جمع‌آوری داده‌ها شامل چهار بخش بود. بخش اول شامل اطلاعات دموگرافیک و بخش دوم، سوم و چهارم پرسشنامه بررسی دانش، نگرش و پذیرش روبین و پریش بود. داده‌ها با استفاده از نرم افزار SPSS ورژن 22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. تحلیل داده‌ها نشان داد که میانگین و انحراف معیار نمرات دانش 31/6 ± 87/65 (از 75 نمره)، نگرش 12/7 ± 77/76 (از 95 نمره) و پذیرش 10/5 ± 13/46 (از 55 نمره) بود. بین هر سه بُعد دانش، نگرش و پذیرش رابطه مثبت و معنی‌داری وجود داشت. در رابطه با متغیرهای دموگرافیک، بین میزان دانش با جنسیت و تسلط بر زبان انگلیسی رابطه معنی‌داری وجود داشت. نتایج مطالعه نشان داد که میزان دانش، نگرش و پذیرش اعضای هیئت‌علمی دانشکده‌های پرستاری در سطح خوبی قرار دارد که نشان دهنده حرکت مؤثر به سمت ادغام Evidence Based Practice (EBP) در سطح آموزشی و دانشگاهی است. بنابراین لازم است در تدوین برنامه‌های آموزشی به نقش اساتید و عوامل مؤثر در فرایند EBP توجه ویژه‌ای شود.