Aprofundint en el concepte de transferència d'energia a través de la lectura d'un text - Begonya Oliveras; Neus Sanmartí Puig (Universitat Autònoma de Barcelona, 2010)
En aquest article es mostra el desenvolupament d'una activitat, realitzada a 2n d'ESO per treballar el concepte de transferència d'energia a través de la lectura d'un text aparegut en un mitjà no científic, tot desenvolupant diferents competències bàsiques. L'activitat vol promoure alhora el gust per la lectura i la importància de les proves per fonamentar l'argumentació científica.