Z MASAŽNIMI ŠOBAMI V TERMALNEM BAZENU POVZROČENA VAGINALNA KRVAVITEV PRI PREDPUBERTETNI DEKLICI - Tjaša Tibaut; Klementina Šafar; Lidija Ouček Farkaš; Zdravko Roškar (The Society for Children with Metabolic Disorders, 2020)
Vaginalna krvavitev pri deklicah pred menarho je redko, a zaskrbljujoče stanje. Pojavi se lahko zaradi različnih vzrokov. O tem, kdaj opraviti pregled v anesteziji in kolposkopijo, strokovnjaki niso enotnega mnenja. Najpogostejši vzrok vaginalne krvavitve je vulvovaginitis, a so pogoste tudi poškodbe med izvajanjem dejavnosti v vodi. V prispevku predstavljamo primer šestletne deklice z vaginalno krvavitvijo, ki je nastala zaradi masažnih šob v termalnem bazenu.