بررسی شناسایی مولفه های رهبری خدمتگزار در آموزش و پرورش استان تهران - جعفر عسکری دئفه; محمد صالحی; رضا یوسفی سعیدابادی (Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 2020)
هدف پژوهش حاضر شناسایی مولفه های رهبری خدمتگذار در آموزش و پرورش استان تهران بود؛ روش پژوهش برحسب هدف، کاربردی-بنیادی؛ برحسب نوع داده، کیفی بود. جامعه آماری پژوهش، خبرگان دانشگاهی و مسئولین آموزش‌ و پرورش بودند که به روش هدفمند، تعداد 15 نفر انتخاب شدند. در این پژوهش به منظور گردآوری داده‌ها از روش کتابخانهای و مصاحبه نیمه ساختار یافته (بخش کیفی) استفاده شد. مصاحبه با خبرگان بیانگر روا بودن مصاحبه بود و بهمنظور محاسبه پایایی از روش پایایی بین دو کدگذار استفاده شد که نتایج بیانگر پایا و روا بودن مصاحبه بود. روش تحلیل داده‌ها، کدگذاری نظری برگرفته از روش نظریه‌پردازی داده بنیاد و نرم‌افزار MAxqda بود. نتایج حاصل از پژوهش نشان دادند که مؤلفه‌های رهبری خدمتگزار شامل خدمت‌رسانی (4.51)، تواضع و فروتنی (4.40)، قابلیت اعتماد (4.36)، نوع‌دوستی (4.36)، تعامل (4.34)، تعادل کار و زندگی (4.28)، آینده‌نگری (4.39) و اخلاق‌گرایی (4.37) بودند. بر اساس مؤلفههای شناسایی شده رهبری خدمتگزار، مدلی ارائه شد و برازش آن با استفاده از شاخصهای مطلق، نسبی و تعدیل یافته مورد ارزیابی قرار گرفت که نتایج حاکی از برازش آن داشت.