Türkçe Öğretmen Adaylarının Görüşleri Çerçevesinde Dilbilgisi Eğitimi - Ahmet Akçay; Müzahir Kılıç (Sakarya University, 2011)
Türkçe ders programı (2005) konuşma, yazma, okuma, dinleme ve dilbilgisi olmak üzere 5 temel öğretim alanından oluşmaktadır. Dilbilgisine bu programda her sınıf düzeyinde %15 oranında yer verilmiştir. Bu çalışmada Türkçe öğretmenlerinin görüşleri çerçevesinde dilbilgisi eğitimi alanı incelenmiştir. Araştırma nitel bir çalışmadır. Araştırmada veri toplamak için yarı-yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Araştırmanın örneklem grubunu ise 30 Türkçe öğretmen adayı oluşturmaktadır. Elde edilen verilerin analizinde betimsel analiz kullanılmıştır. Çalışmada Türkçe öğretmen adaylarının dilbilgisi alanında Türkçe Öğretmenliği ders programları, dilbilgisi derslerinde izlenen yöntemler ve öğretim üyeleri ile karşılaştıkları sorunlara ve Türkçe Öğretmenliği ders programında dilbilgisi öğretimi adlı bir derse yer verilmesi gerektiği belirtilmiştir