Automaattiset tunnistusteknologiat terveydenhuollossa: vaatimukset ja rajoitukset RFID‐teknologialle - Antti Lahtela (Finnish Social and Health Informatics Association, 2010)
RFID on kasvava teknologia eri teollisuuden aloilla. Tekniikkana sitä on käytetty jo II‐maailmansodasta lähtien, mutta vasta viime vuosikymmenillä informaatioteknologian toimijat ovat aloittaneet tutkimuksia ja hankkeita tekniikan kehittämistä varten. Nyt teknologia on saavuttanut myös terveydenhuollon sektorin. Tämän paperin tarkoituksena on selvittää, mitä vaatimuksia ja rajoituksia terveydenhuolto asettaa RFID‐teknologialle sairaalaympäristössä. Tutkimustulokset perustuvat kirjallisuuskatsaukseen, tutkimusryhmämme tutkimuksiin sekä palavereihin ja työpajoihin terveydenhuollon ammattilaisten ja tutkimusryhmämme välillä. Paperi on osa Itä‐Suomen yliopiston Tietojenkäsittelytieteen laitoksella käynnissä olevaa MaISSI (Managing IT Services and Service Implementation) ‐hanketta.