شناسایی و تحلیل عوامل مؤثر در انتخاب بازی های رایانه ای در مقایسه با فعالیت های بدنی دربین دانشجویان - محمد صادق افروزه; حسین زارعیان; حکیمه افروزه (Sport Sciences Research Institute, 2020)
هدف از انجام این پژوهش، شناسایی عوامل مؤثر در تمایل دانشجویان به بازی‌های رایانه‌ای در مقایسه با ورزش و فعالیت بدنی بود. روش پژوهش، توصیفی- پیمایشی و ازنوع کاربردی بود و جامعة آماری این پژوهش همة دانشجویان دانشگاه‌های دولتی استان تهران بودند. نمونه‌هایی که به‌صورت تصادفی و دردسترس در پژوهش شرکت کردند، 392 پرسش‌نامة با روایی موردتأیید و پایایی مناسب را تکمیل کردند. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از نرم‌افزار پی.ال.اس. نسخة سوم استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که مدل به‌دست‌آمده دارای برازش مطلوب بود. همچنین، بین بازی‌های رایانه‌ای با متغیرهای موردبررسی ارتباط معنا‌دار وجود داشت. براساس نتایج، هزینه، تنش روحی، فرصت، حق انتخاب و لذت محال از عواملی بودند که دانشجویان در مواجهه با آن‌ها بازی‌های رایانه‌ای را انتخاب می‌کردند؛ بنابراین، با توجه به تغییرات گسترده در فضای فکری و درک متفاوت از ورزش، باید به بسترسازی‌های مناسب بازی‌های رایانه‌ای مبتنی‌بر فعالیت بدنی، ورزش یا رونق ورزش‌های سنتی در تعامل با بازی‌های رایانه‌ای اهتمام بیشتری ورزید. همچنین، باید اذعان کرد که ازیک‌سو، با توجه به توسعة سواد رسانه‌ای دانشجویان و ازسوی‌دیگر کاهش فعالیت بدنی و چاقی مفرط، درصورت استفادة مکرر از بازی‌های رایانه‌ای، عناصر جذاب بازی‌ها را با توجه به موقعیت هر فرد تجویز شود.