Соціальна адаптація слабочуючих школярів у процесі фізичного виховання як педагогічна проблема - Світлана Петрівна Демчук (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
Визначена необхідність соціальної адаптації слабочуючих школярів засобами фізичного виховання. Наявність суперечностей між психологічними, соціальними й фізичними потребами слабочуючих дітей та їхніми можливостями визначає пошук і наукове обґрунтування ефективних шляхів корекції наявних у них рухових порушень засобами адаптивного фізичного виховання та необхідність створення відповідних умов для їхньої соціальної адаптації. Завдання дослідження - обґрунтувати проблеми соціальної адаптації слабочуючих школярів засобами фізичного виховання. Адаптивне фізичне виховання слабочуючих школярів - один з основних шляхів корекції порушень їхнього фізичного розвитку та покращення фізичної підготовленості, психомоторики, морально-вольових якостей, виховання рухової грамотності та залучення до трудової діяльності, самообслуговування, забезпечення соціальної адаптації.