ارزیابی کیفیت اسلایدهای پاورپوینت اعضای هیأت علمی دانشکده ی دندانپزشکی بابل - فریدا عابسی; سینا حقانی فر; علی اکبر مقدم نیا; مینا مطالب نژاد (Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 2015)
به طورکلی مطالعات گوناگونی در ارتباط با نگرش دانشجویان در خصوص نقش پاورپوینت در آموزش انجام شده است و همیشه این دغدغه وجود دارد که یک مدرس در طراحی یک پاورپوینت چه استانداردهایی را باید رعایت کند. لذا هدف از این مطالعه، ارزیابی کیفیت اسلایدهای پاورپوینت به کار رفته در کلاس‌های تئوری اعضای هیأت علمی دانشکده ی دندانپزشکی بابل بوده است. در این مطالعه ی مقطعی تمامی اعضای هیأت علمی دانشکده ی دندانپزشکی بابل با سابقه ی تدریس بین 2 ماه تا 20 سال مورد مطالعه قرار گرفتند. اطلاعات مورد نیاز از طریق پرسش نامه جمع آوری شد. از آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار و درصد شمارش موارد در هر متغیر برای یافتن شاخص های مرکزی استفاده شد و به منظور بررسی اثر متغیرهای جنس، سابقه ی تدریس بر سؤالات موجود در پرسش نامه از آزمون های غیرپارامتریک مان ویتنی استفاده شد. سطح معناداری 05/0p< در نظر گرفته شد. 46% از افراد مورد مطالعه مرد و 54% از آن ها زن بودند و سن شان بین 60- 27 سال با میانگین 56/7±94/ 37 بود. در بررسی سؤالات کمی، میانگین نمره ی اساتید 2.76±12.13 از 20 شده است و ارتباط معناداری بین آن با جنسیت (05/0<p) و سابقه ی تدریس (05/0<p) به دست نیامد. در بررسی سؤالات کیفی، تنها 48% از اساتید از انیمیشن استفاده نمودند و ارتباط معناداری بین آن با سابقه ی تدریس به دست آمد. (05/0>p) نتایج مطالعه نشان داد که کیفیت اسلایدهای پاورپوینت به کار رفته در کلاس های تئوری اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل در حد نسبتاً مطلوب قرار دارد. برای تمامی اعضای هیأت علمی برگزاری کارگاه‌هایی از این نوع به‌طور دوره ای لازم و ضروری می‌باشد.