Ortodontik tedavi sonrası oluşan beyaz nokta lezyonların tedavisi: Olgu sunumu - Farooq Abdulazeez; Özlem Bilgili; Erhan Özdiler (Ankara University, 2014)
Ortodontik tedaviler bireye estetik ve fonksiyonel açıdan yarar sağlarken, bant ve braketler etrafına süt beyazı, opak bir yapı olarak kendini gösteren mine demineralizasyonu oluşabilmektedir. Bu durum arzu edilmeyen bir komplikasyondur. Beyaz nokta lezyonları BNL olarak adlandırılan bu demineralizasyoların doğru teşhisi ve uygun yöntemle tedavisi son derece önemlidir. DMG firmasının üretmiş olduğu Icon isimli rezin infiltrant, oldukça non-invaziv olup; söz konusu lezyonların tedavisinde güncel olarak kullanılmaya başlamıştır. Bu madde, diş minesine yakın kırılma indeksine K.İ: 1.46 sahip olmakla beraber; çürük içine infiltre olarak BNL'e ait opakgörünümü ortadan kaldırabilmektedir.Bu vaka raporunda, ortodontik tedavi esnasında meydana gelen BNL'lerin tedavisinde yeni ve non invaziv bir yak