مؤلفه‌های پیش‌بینی‌کنندۀ موفقیت کشورهای شرکت‌کننده در بازی‌های المپیک - حسین زارعیان; علیرضا الهی; سید نصرالله سجادی; میرمحسن پدرام (Sport Sciences Research Institute, 2016)
بازیهای المپیک، بزرگترین رویداد ورزشی جهان میباشد و کشورها سالها قبل از برگزاری مسابقات، با برنامهریزیهای بلندمدت، میانمدت و کوتاهمدت سعی در بهدستآوردن بهترین نتایج دارند؛ بههمیندلیل، پیشبینی مؤلفههای موفقیت کشورها در این مسابقات از اهمیت زیادی برخوردار است. با عنایت به ماهیت اکتشافی موضوع، از روش پژوهش کیفی بهمنظور تعیین مهمترین مؤلفههای پیشبین بر موفقیت کشورها استفاده گردید. نخست از طریق مطالعات اولیه، فهرست مقدماتی شاخصهای موثر شناسایی گردید. سپس مصاحبههای نیمه ساختار یافته با (28(n= از نخبگان آگاه از موضوع پژوهش انجام شد. نتایج نشان میدهد 185 شاخص میتواند پیشبینیکنندۀ موفقیت کشورها در بازیهای المپیک باشد. علاوهبراین، تحلیلهای انجامشده شاخصها را در 5 مؤلفۀ سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، فناوری و ورزشی (PEST+S) طبقهبندی میکند. همچنین، با استفاده از مدل پیشنهادی دیبوسچر و همکاران (2006) مؤلفههای مذکور در سه سطح خرد، متوسط و کلان تقسیمبندی میشوند. با توجه به یافتهها، سیاستگذاران ورزش کشورها میتوانند در برنامهریزیهای آتی خود بهمنظور حضور موفقتر در بازیهای المپیک، از شاخصها و مؤلفههای شناساییشده استفاده نمایند.