Музично-педагогічна компаративістика: шляхи розвитку - Галина Ніколаї (Pavlo Tychyna Uman State Pedagogical University, 2013)
У статті окреслено проблематику досліджень у сфері музично-педагогічної компаративістики, визначено її теоретико-методологічні основи та запропоновано шляхи розвитку як напряму порівняльної педагогіки. В статье очерчена проблематика исследований в области музыкально-педагогической компаративистики, определены ее теоретико-методологические основы и намечены пути развития в качестве направления сравнительной педагогики. The author outlines the problem of comparative musical pedagogical research, determines its theoretical methodological basis and suggests the possible scenarios of its development as a branch of comparative pedagogy.