Dialog w rodzinie - Maria Braun-Gałkowska (Nicolaus Copernicus University in Toruń, 2010)
<!--[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 <![endif]--> Dialog można rozumieć jako komunikację między osobami lub grupami osób, w której partnerzy dążą do wzajemnego zrozumienia, co powoduje zbliżenie między nimi i umożliwia współdziałanie1. W rodzinie może to być np. dialog małżeński, czyli rozmowa jaką członkowie Domowego Kościoła Ruchu "Świat<span style="font-size: 11.0pt; mso-ascii-font-family: TimesNewRomanPSMT; mso-fareast-font-family: