مرور نظام‌مند تحقیقات حوزه فعالیت بدنی زمان فراغت - علی ضیائی; نجف آقایی; مرجان صفاری; رضا یوسفی زنوز (Sport Sciences Research Institute, 2022)
هدف مطالعه حاضر مرور نظاممند پژوهشهای حوزۀ فعالیت بدنی زمان فراغت بود. این مطالعه از نوع مطالعات ثانویه است که به روش مرور نظاممند اجرا گردید. به این منظور ابتدا جهت تعیین معیارهای ورود و خروج به تحقیق یک فرم ارزیابی تهیه شد و روایی صوری و محتوایی آن توسط پنج تن از متخصصان حیطۀ مدیریت ورزش و اوقات فراغت تأیید شد. بعد از گزینش منابع مرتبط، به منظور اطمینان از اعتبار یافتهها، از ضریب توافق اسکات استفاده گردید. این ضریب توافق بین کدگذاران 80 درصد به دست آمد. در جستجو برای گردآوری اطلاعات، بر اساس کلید واژههای مورد استفاده، 831 مقاله از سال 1383 تا 1397 شناسایی و با بررسیهای بیشتر و در نظر گرفتن معیارهای ورود به تحقیق، 101 مقاله تحلیل شدند. در مجموع 280 گزاره متنی شناسایی گردیدند. سپس گزارههای متنی شناخته شده به 185 مورد تلخیص شد. در گام بعدی، این 185 گزاره در قالب چهار دسته کلی الف- محرکها یا عوامل، ب- مفاهیم یا موانع، ج- پیامدها و د- حوزههای نیازمند تغییر تقسیمبندی شدند. بنابر گزارههای متنی نهایی، به مسئولان و تصمیمگیران کلیدی پیشنهاد میشود که از طریق توسعه همکاریهای بینسازمانی، توجه جامعی به ضرورت مشارکت اقشار مختلف جامعه (مانند گروههای آسیبپذیر) در برنامههای فعالیت بدنی زمان فراغت داشته باشند