Здоров'язбережувальна діяльність у школах злоров'я: заруюіжний досвід - Валентина Єфімова (Pavlo Tychyna Uman State Pedagogical University, 2013)
У статті подано аналіз закордонного досвіду діяльності шкіл сприяння здоров'ю в Європі, виявлено значну актуальність цього питання для української педагогіки, розглянуто головні проблеми професійної підготовки майбутніх учителів до організації збереження здоров'я дітей і молоді шкільного віку. В статье приведен анализ зарубежного опыта деятельности школ, содействующих здоровью в Европе, выявлена актуальность данного вопроса для отечественной педагогики, обсуждаются основные проблемы профессиональной подготовки будущих учителей к организации здоровьесбережения в системе образования. The present paper aims to describe the analysis of foreign experience of activity of Health Promoting Schools in Europe, actuality of this question is exposed for Ukraine pedagogics, the basic problems of future teacher training come to organization of Health Promoting Schools.